Bellamyplein park bankje klimaatadaptieve inrichting van de openbare ruimte

Kansen voor groen ondernemers

Groen ondernemers opgelet!

Meedenken over Klimaatadaptatie in gemeentelijke groenprojecten?
Denk hierbij aan andere manieren over hoe we om kunnen gaan met verdroging en vernatting, welke soorten beplanting of groenvlakken en wat we met gewipte tegels kunnen? De gemeente zoekt naar maatwerk en denkkracht rondom klimaatadaptatie. Mag Weerproof jouw organisatie onder de aandacht brengen bij de Gemeente Amsterdam? laat dan hier je gegevens achter.

De Groen & Waterkring Amsterdam

Groenprojecten in Amsterdam worden ingekocht volgens Europese aanbesteding. Aannemers die opdrachten gegund worden, krijgen allerlei aanvullende klimaat adaptieve verzoeken in lopende groenprojecten.  Hiervoor zijn zij geregeld op zoek naar maatwerk en denkkracht. De groen aannemers die werken aan groene projecten in Amsterdam komen een aantal keer samen per jaar om kennis uit te wisselen in de zogenaamde ‘Groen & Water Kring Amsterdam’.

Groen in de buurt

Per stadsdeel zijn er zogenaamde ‘Groen in de buurt teams’ die volgens inkoopregels nu lokaal mogen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn voor zogenaamde ‘medebeheer groen’, projecten. Dit zijn projecten in de openbare ruimte die door bewoners aangevraagd en in beheer worden genomen. Dit geeft kansen voor bepaalde lokale partijen die partner zijn van Weerproof of in de toekomst partner willen worden. In deze opdrachten gelden voorwaarden zoals het gebruik maken van marktconforme prijzen en gebruik maken van bestrijdingsmiddelenvrij SKAL plantmateriaal.

Weerproof wil graag een contactlijst maken van geïnteresseerde groenpartijen in ons netwerk. Deze brengen we onder de aandacht bij Groen in de buurt en de Groen & Water Kring. Mochten er groene klimaatadaptatie vragen zijn, dan kan je mogelijk benaderd worden voor een opdracht.

Heb je interesse om op deze lijst opgenomen te worden? Vul dan onderstaand formulier in en stuur je gegevens door.