Portret van René en Els ihkv tegelservice - Weesp
René Rene tegelservice weesp

De gratis Tegelservice in Weesp, René deed al mee

Afgelopen winter en voorjaar was het erg nat. Een groene tuin kan de regen goed opvangen en werkt verkoelend op hete dagen. In de stad willen we daarom meer ruimte voor groen. Als je de tegels uit de tuin haalt, kan je meer groen planten. Deze tegels kan je aanmelden bij de Tegelservice. Dan halen we deze gratis bij op. In het voorjaar van 2023 heeft René le Mair uit Weesp gebruik gemaakt van de Tegelservice.

“Het is makkelijk en super”

René: “Ik vind het een hele mooie service. Als je tegels in je eigen auto moet vervoeren, moet je misschien wel 4 keer heen en weer rijden. Nu was het een afspraak maken en op de stoep zetten. Dat vind ik fantastisch.” René geeft als tip: “Maak ook gebruik van de Tegelservice, want dat is makkelijk en super.”.

Een tuin vol bloemen en vogels

“Ik vind het heerlijk om op mijn blote voeten in het gras te kunnen lopen. Ik heb ook het idee dat ik meer vogels in de tuin heb en dat vind ik ook heel fijn. Mijn vrouw wil een bloementuin en ik een vogeltuin. We proberen er alles aan te doen om de tuin aantrekkelijk te maken voor vogels.”.

Minder wateroverlast

René merkte dat hij problemen had met afwatering. “We hebben een kleine kelder en daar staat vaak, zeker in de winter, een laagje water in. Ook in de achtertuin hadden we plassen.” Naast dat René gras leuker vindt dan tegels, merkt hij ook dat het regen water beter wegloopt sinds hij meer groen in de tuin heeft.

Meedoen met de gratis Tegelservice

De Tegelservice komt van april tot oktober in elk stadsdeel langs. De service rijdt op 16 september en 14 oktober in Weesp.

Voor tips, het aanmelden en veelgestelde vragen kan je kijken op de website van Weerproof.

Meer informatie

Het klimaat verandert. Hierdoor krijgen we steeds vaker te maken met extreme hitte, droogte en regenbuien. Amsterdam bereidt zich ook voor om het hoofd koel en de voeten droog te houden. Meer informatie vind je op amsterdam.nl/klimaatadaptatie.