Portret van Baptiste Hausmann ihkv tegelservice - Noord
Baptiste tegelservice noord

De gratis Tegelservice in Noord, Baptiste deed al mee

Afgelopen winter en voorjaar was het erg nat. Een groene tuin kan de regen goed opvangen en werkt verkoelend op hete dagen. In de stad willen we daarom meer ruimte voor groen. Als je tegels uit je tuin haalt, is er meer ruimte voor groene planten. Deze tegels kunt u aanmelden bij de Tegelservice. Dan halen we deze gratis op. In het voorjaar van 2023 heeft Baptiste Hausmann uit Noord gebruikgemaakt van de Tegelservice.

Baptiste vond het gebruik van de Tegelservice erg makkelijk: “Een vrachtwagen haalde alles op, zonder dat ik erbij hoefde te zijn.” Ook vindt hij het NK Tegelwippen erg leuk. Dat is een jaarlijkse wedstrijd tussen gemeenten om zoveel mogelijk tegels uit tuinen te halen. Amsterdam doet hier ook aan mee en volgens Baptiste brengt dat mensen op een speelse manier samen.

Een koel gevoel

Baptiste vertelt dat hij niet alleen een groenere tuin wilde, maar ook een mooiere tuin. “Ik woon in het eerste huis van de straat, dan is het ook beter als de tuin mooier is.” In het voorjaar heeft hij tulpen in de voortuin gehad. Die waren zo mooi, dat mensen zelfs in zijn voortuin stonden om er foto’s van te maken. Groen in de tuin geeft hem een gevoel van verkoeling. Zelfs tijdens hete zomerdagen. En op grauwe dagen geeft een groene tuin hem een gevoel van gezelligheid.

Boodschap aan de buurtbewoners

Baptiste moedigt zijn buren aan om het gewoon te doen: “Zo complex is het niet. Het gaat niet om het weghalen van de tegels, maar over wat het brengt.” Voor hem brengt het een mooiere buurt, ook voor de dieren en planten. En nog een pluspunt: volgens Baptiste zorgt het weghalen van tegels ervoor dat je creatiever kunt zijn met de ruimte die je erbij krijgt.

Meedoen met de gratis Tegelservice

De Tegelservice komt van april tot oktober in elk stadsdeel langs. De service rijdt op 2 september en 30 september in stadsdeel Noord.

Voor tips, het aanmelden en veelgestelde vragen kan je kijken op de website van Weerproof.

Meer informatie

Het klimaat verandert. Hierdoor krijgen we steeds vaker te maken met extreme hitte, droogte en regenbuien. Amsterdam bereidt zich ook voor om het hoofd koel en de voeten droog te houden. Meer informatie vind je op amsterdam.nl/klimaatadaptatie.

Baptiste tegelservice
Portret van Baptiste Hausmann ihkv tegelservice – Noord