Portret van Mark Bakker ihkv tegelservice - Nieuw-West
Mark tegelservice nieuw-west

De gratis Tegelservice in Nieuw-West, Mark deed al mee

Afgelopen winter en voorjaar was het erg nat. Een groene tuin kan de regen goed opvangen en werkt verkoelend op hete dagen. In de stad willen we daarom meer ruimte voor groen. Als je de tegels uit je tuin haalt, kan je meer groen planten. Deze tegels kan je aanmelden bij de gratis Tegelservice. Dan worden ze opgehaald in je straat. In het voorjaar van 2023 heeft Mark Bakker uit Nieuw-West gebruikgemaakt van de Tegelservice.

Een flinke klus

Mark heeft een hele hoop tegels uit zijn tuin gehaald en dat was een flinke klus. Mark: “Vooral het feit dat het zelf moeilijk is om weg te brengen. Omdat het niet zomaar allemaal in je auto kan en je kan het ook niet bij het grofvuil zetten. De Tegelservice is een heel goede actie om mensen aan te moedigen om tegels weg te doen. Ik had eigenlijk niet geweten wat ik anders had moeten doen.”

Een échte tuin

“Het was niet écht een tuin. Althans, ik vind dat geen tuin. Het was helemaal betegeld.” Mark vindt tuinieren erg leuk. Mark: “Ik heb dat wel van mijn moeder meegekregen. Die was altijd in de tuin bezig.” Ze heeft hem tips gegeven bij het inrichten van zijn tuin. Ook heeft ze Mark stekjes meegegeven, die het supergoed doen in zijn tuin.

Meer sfeer in de tuin

Mark geniet volop van de nieuwe tuin. En zijn kat doet dat ook. Bij warm weer vinden ze het heerlijk om in hun groene tuin te zitten. Mark: “In de avond zit ik er wel graag en binnenkort hebben we een verjaardag en dan gaan we lekker buiten barbecueën. Dus dat geeft ook wel sfeer. Ja, het is een leuke mix van planten en een zithoekje met gras.”

 Meedoen met de gratis Tegelservice

De Tegelservice komt van april tot oktober in elk stadsdeel langs. De service rijdt op 9 september en 7 oktober in stadsdeel Nieuw-West.

Voor tips, het aanmelden en veelgestelde vragen kan je kijken op de website van Weerproof.

Meer informatie

Het klimaat verandert. Hierdoor krijgen we steeds vaker te maken met extreme hitte, droogte en regenbuien. Amsterdam bereidt zich ook voor om het hoofd koel en de voeten droog te houden. Meer informatie vind je op amsterdam.nl/klimaatadaptatie.

Tegelservice nieuw west
Portret van Mark Bakker ihkv tegelservice – Nieuw-West