Kinderen kijken naar kaart van Nederlandse delta tijdens Week van Ons Water

Week van Ons Water

Ontdek de Magie van Water tijdens de Week van Ons Water!

Tijdens de Week van Ons Water nodigen we je uit om de betoverende wereld van water te verkennen. De twee weken staan bol van leuke en leerzame activiteiten verspreid door het hele land, georganiseerd door diverse instanties, waaronder waterschappen, musea, duurzaamheids- en educatiecentra, gemeentes en meer!

Laat je verrassen door een speurtocht door het historische Slot Loevestein, waar de geheimen van het verleden samenkomen met de pracht van de natuur. Of ontdek je groene vingers in de ‘Tuin van de Toekomst’ met je eigen moestuintje. Voor de avontuurlijke zielen is er de mogelijkheid om een afvalwaterzuivering van dichtbij te bekijken.

Maar dat is nog niet alles! Ga op zoek naar de bevers die zich verschuilen langs de waterwegen, breng een bezoek aan een authentieke molen, of laat je meevoeren op een opwindende jungle kanotocht. In de Week van Ons Water is er voor ieder wat wils!

Deze activiteiten bieden niet alleen plezier en avontuur, maar dragen ook bij aan bewustwording over waterbehoud, waterkwaliteit en duurzaam watergebruik. Dus, laat je betoveren door water en ontdek de diverse evenementen die de Week van Ons Water te bieden heeft. Neem deel, leer, geniet en draag bij aan een duurzame toekomst voor ons waterrijk Nederland!