Presentatie: Regenwater als grondstof Amsterdam Weerproof

Presentatie: Regenwater als grondstof

Presentatie resultaten BlueCity Hackathon: Regenwater als grondstof

Jaarlijks verspilt circulaire voorbeeldstad BlueCity in Rotterdam 2.900 m3 regenwater omdat het rechtstreeks van het dak in het riool stroomt. Dat bezorgt extra druk op het afvoerstelsel en het geeft meer werk voor de waterzuivering. Overal in Nederland lozen we het hemelwater, terwijl het een belangrijke grondstof is voor de circulaire economie. Pioniers in deze sector ontwikkelden al een breed scala aan oplossingen voor het decentraal inzetten van hemelwater.

Datum: dinsdag 08 februari 2022
Tijd: 15:30 ‑ 17:30
Locatie: Offline in BlueCity (alleen genodigden) én online te volgen via livestream
Meer informatie en aanmelden via presentatie hackathon regenwater als grondstof.

Geen druppel onbenut

Een groep van 13 ondernemers uit de watersector bundelden in de afgelopen maanden kennis en expertise om te komen tot een oplossing voor deze uitdaging. Deze Regenwater Alliantie stuurt aan op een rigoureuze wijziging in denken en handelen om belanghebbenden te betrekken om regenwater als grondstof in te zetten.

Programma dinsdagmiddag 8 februari

Tijdens de Week van de Circulaire Economie presenteren de ondernemers de oplossing aan de Waterbar in BlueCity. Hier kunt u online bijzijn door een ticket te reserveren voor de streaming. Na afloop van de presentatie praat de groep door met geselecteerde vooraanstaande mensen uit de watersector over deze aanpak.

15.00 – 15.30 Inloop
15.30 Kort welkom door Sabine Biesheuvel
15.40 Inspirerend verhaal over 150 jaar Nieuwe Waterlinie in Rotterdam
15.50 Presentatie Regenwaterwet, en oprichting Alliantie door Ger, Albert, Bas, Jenifer
16.10 Paneldiscussie over implicaties doelstellingen van de Alliantie
16.45 Proost op het voor elkaar krijgen van regenwater als grondstof met de signature cocktail (met en zonder alcohol) aan de Waterbar met alle genodigden.
17.00 Tekenen van de eerste leden van de Regenwater Alliantie en persfoto.

Week van de Circulaire Economie

De presentatie van de resultaten van de Regenwater als Grondstof Hackathon is onderdeel van onze programmering tijdens de Week van de Circulaire Economie. Van maandag 7 t/m zaterdag 12 februari 2022 organiseren hubs door heel het land evenementen over de circulaire economie. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren.