Onze Huizen Onder Water programma

Het klimaat raakt de woningmarkt op allerlei manieren. Kunnen we dit aan, of komt onze woningmarkt letterlijk en figuurlijk onder water te staan?

Kunnen we in een economische crisis komen door een overstroming? Waarom bouwen we eigenlijk nog huizen onder zeeniveau? Is het voor mensen met een laag inkomen financieel haalbaar om te isoleren? Is het slim als iedereen een warmtepomp aanschaft? Het klimaat raakt de woningmarkt op allerlei manieren: huizen kunnen te warm worden, maar ook onder water komen te staan. Woningen kunnen verzakken en de kosten voor de verwarming gaan omhoog. Er komen nieuwe vragen af op eigenaren. Hoe kan ik verduurzamen en hoe maak ik mijn huis bestand tegen klimaatverandering? Wat betaalt de overheid en wat betaal ik zelf? We gaan in gesprek over de economische kant van de transities die nodig zijn voor en door het klimaat en de gevolgen hiervan op de huizenmarkt.

Vanavond bespreken we wat de gevolgen van de klimaatcrisis op de woningmarkt gaat kosten en wie dat gaat betalen? Wat doet het met de economie? Waar zijn we al goed voorbereid en waar moeten we nog meer doen?

Kijk voor het volledige programma en reserveer een plek op de website van Pakhuis De Zwijger!