Opening Klimaatplein Tuincentrum Osdorp Amsterdam Weerproof

Opening Klimaatplein Tuincentrum Osdorp

Op woensdag 30 maart wordt om 11:00 uur in Tuincentrum Osdorp het klimaatplein geopend. Het klimaat verandert in hoog tempo en dat merken we aan de lopende band. Meer periodes van droogte, hitte én hevige regenbuien. Hoe kun je jouw tuin, dak en omgeving hierop aanpassen? Het Groen Klimaatplein in Tuincentrum Osdorp, mogelijk gemaakt door waterschap Amstel, Gooi en Vecht, gemeente Amsterdam en Amsterdam Weerproof, is zo’n 30 m² groot. Het staat vol met informatie en producten om jou als bezoeker op weg te helpen.

Klimaatplein Tuincentrum Osdorp

• Water in de tuin
Watertonnen, vijvertjes, wadi’s; allemaal voorbeelden hoe je water in je tuin kunt opslaan en weg kunt laten lopen in de bodem.

• Groene daken
Bevorderen biodiversiteit, waterretentie en koeling. Bekijk de mogelijkheden voor groene daken? Van schuurtjes tot op de woning.

• Tegel eruit! Wat erin?
Het plein staat vol met voorbeelden van plantencombinaties en grond die je kunt inzetten in jouw tuin.

• De Levende Tuin
Meer bijen, vogels en vlinders in de tuin. Bekijk de voorbeelden van planten, voedsel en behuizing. Denk ook aan nuttige beestjes voor je tuin. Hoe lok en zorg je voor nuttige beestjes in je tuin die zorgen om ziekten en plagen uit je tuin te houden.

Bezoek het groene klimaatplein of kijk op www.groenklimaatplein.nl voor tips. Het groen klimaatplein is opgericht vanuit Tuinbranche Nederland.