Open Tuinen West

EVENT: OPEN TUINEN WEST 2024

Op zaterdag 8 juni opent Amsterdam West de deuren van 24 verborgen groene tuinen. Ontsnap aan het stenen tijdperk van betegelde tuinen en ontdek geurige bloementuinen, educatieve natuurtuinen, sierlijke stiltetuinen en ruisende rusttuinen.

De stad is druk en de tuinen raken steeds meer verhard. Bewoners in Amsterdam West gaan daarom met hun tuin aan de slag en creëren natuurlijke paradijsjes. Verborgen groene pareltjes achter de huizenblokken en drukke straten. Sommige tuinen liggen er al honderd jaar, andere tuinen zijn onlangs aangepakt. Er zijn wormenhotels, kikkervijvers, bijenvelden, bloemenzeeën en vogelbosjes.

De bewoners zijn vaak op de Open Tuinen West dag aanwezig, en vertellen hoe ze het aangepakt hebben. Een perfecte mogelijkheid om unieke plekjes te bezoeken in dit stukje van Amsterdam. Ga op speurtocht en geniet. Voor kinderen is er ook veel te beleven.

Op zaterdag 8 juni 2024 zijn 24 bijzondere tuinen in Amsterdam West open tussen 10:00 en 17:00 uur.

Bekijk alle tuinen

Ontdek de groene pareltjes, ga op speurtocht en geniet. Ook voor kinderen valt er veel te beleven.

Dit jaar doen 24 prachtige tuinen mee. Reserveer alvast een plekje in je agenda voor zaterdag 10 juni. Bekijk hier alle tuinlocaties en kijk waar je wilt starten.

Praktische informatie

  • Waar: Verschillende tuinen in Amsterdam West, kijk hier voor de verschillende startpunten.
  • Wanneer: zaterdag 8 juni 10:00 tot 17:00 uur
  • Toegang: Passe-partouts met een plattegrond zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij de startpunten voor € 2,50 (kinderen tot 12 jaar en Stadspashouders gratis). Het passe-partout (plattegrond) is je toegangsbewijs voor de dag. Deze uitvouwbare kaart bevat alle tuinlocaties en omschrijvingen. Handig, om je ontdekkingsreis mee te beginnen en álle tuinlocaties mee te ontdekken.
  • Betalen: Je kunt met je pinpas, Apple Pay, Google Pay en contactloos betalen. Uit veiligheid kun je niet met cash betalen.Volg Open Tuinen West op FacebookInstagram of X.