Rem van den Bosch
Event: Zo hoog komt het water in Zuidoost

Event: Zo hoog komt het water in Zuidoost

De modellen op de foto’s van de tentoonstelling van Rem van den Bosch op het Hoekenrodeplein laten het met hun handen zien: zo hoog komt het water als de dijken breken. Tot 2 meter in de Johan Cruijff Arena. En dan hebben we nog klimaatverandering: een stijgende zeespiegel, steeds heftiger regenbuien en periodes van droogte zorgen alleen maar voor een meer veranderd landschap. Wat betekent dat voor Amsterdam Zuidoost? Kom op 24 mei 2022 vanaf 20:00 uur naar New Metropolis Zuidoost (Bijlmerplein 876), stel jouw vragen en praat mee over een klimaatbestendige toekomst voor Zuidoost.

Dit programma is enkel fysiek te bezoeken in de zaal. Het programma is wel later online terug te kijken via dezwijger.nl/terugkijken of via het YouTube-kanaal van New Metropolis.

Sprekers

Rem van den Bosch laat met zijn fototentoonstelling Here Comes the Flood zien wat er gebeurt als de dijken breken. De tentoonstelling is van 31 maart tot 31 mei te zien op het Hoekenrodeplein bij Amsterdamse Poort. Rem ging ook in gesprek met bewoners en studenten in Zuidoost over wat de stijgende zeespiegel voor hen betekent.

Bea de Buisonjé is lid van het Dagelijks Bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Zij was eerder bij de opening van de expositie van Rem van den Bosch in Zuidoost en gaat op deze avond graag in gesprek met bewoners over wat klimaatverandering betekent voor het stadsdeel en wat eraan gebeurt om Zuidoost voor te bereiden op een veranderend klimaat.

Stephano Stoffel woont in Zuidoost en is naast zijn baan als beleidsadviseur Welzijn bij Swazoom Welzijn actief als duo-lid van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Hij is ook bestuurder van het het Huurders Netwerk Amsterdam.

Dirk de Jager is (vice)voorzitter van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuid-Oost, vanuit GroenLinks. Hij beheert o.a. de portefeuilles van ruimtelijke ordening, grondzaken, duurzaamheid en energietransitie. Hierbij houdt hij zich bezig met bouwen, wonen en duurzaamheid.

Voor het (gratis) aanmelden en meer informatie kun je een kijkje nemen op deze pagina van New Metropolis.