Tegels eruit en tuin erin poster met verbroederij Tegelservice Amsterdam Weerproof

Event: Workshop stadstuinieren

Tegels eruit voor een koelere (buurt)tuin met meer vlinders! Kom naar onze workshop stadstuinieren!

Het klimaat verandert. Het regent steeds harder en vaker en de zomers zijn heter en droger. Een groene (buurt)tuin zorgt voor een koelere tuin, het regenwater loopt makkelijker weg én is goed voor de biodiversiteit. Daarom bieden wij deze workshop aan.

Nicky Castricum van Vlindertuin Mot in Mokum vertelt je alles over wat vlinders nodig hebben in de stad. Dat gaat een stuk verder dan alleen bloemen! We kijken hoe je heel efficiënt kan zijn qua biodiversiteit in kleine tuintjes of buurttuin, maar ook naar maaibeheer van bloemenweides, tuinen op arme grond en tuinen die bestand moeten worden tegen steeds groter wordende weersextremen. En hoe zorg je ervoor dat een biodiverse vlinder-vriendelijke tuin ook nog eens bestand is tegen extreme hitte, droogte en regen?

Ook hebben we het over de overlap in waard- en drachtplanten en hoe je de beestjes in de tuin kan laten overwinteren. Heb je plannen voor een geveltuin of balkon, of al een klein vermoeden dat achter de beestjes veel meer schuilgaat dan op het oog lijkt?

Praktische informatie