Tuinders aan het werk met hooivork in binnentuin Amsterdam Weerproof

Event: Workshop klimaatvriendelijke tuin

Maak jouw tuin, balkon of gevel klaar voor hitte, droogte en extreme regenval. Kom naar de workshop ‘Klimaatvriendelijke Tuin’ van De Groene Noordmakers op vrijdag 21 april!

Het klimaat verandert. Er is vaker sprake van hitte en droogte en tegelijkertijd vallen er meer hevige regenbuien. Hoe gaan we hiermee om? En hoe richten we onze tuin daarop in?

LET OP: Deze workshop is vol geboekt! 

Wat gaan we doen?
Tijdens de workshop op vrijdag 21 april leer je over praktische toepassingen in jouw (buurt-)tuin. Denk aan regenwater afkoppelen en/of opvangen (d.m.v. een regenton), de bodem verbeteren of het aanleggen van wadi’s. Ook krijg je ideeën voor jouw balkon of gevel.

Alle vele jaren werken wij vanuit Amsterdam Rainproof samen met lokale initiatieven in de stad om Amsterdammers  te helpen om hun (buurt)tuin klimaatvriendelijk te maken. Tijdens deze workshop zorgen wij samen met De Groene Noordmakers voor de juiste kennis en informatie die je nodig hebt om jouw tuin in te richten voor het klimaat van de toekomst!

Voor wie?
De workshop is bedoeld voor bewoners en professionals in Amsterdam Noord die geïnteresseerd zijn in Buurtgroen. Het netwerk De Groene Noordmakers brengt Noorderlingen bij elkaar die de stad willen vergroenen. Het is een initiatief van de gemeente Amsterdam, stadsdeel Noord.

Praktisch
Datum: vrijdag 21 april 2023
Tijd: 15:00 – 17:00 uur – inloop vanaf 14:45 uur
Locatie: De Verbroederij, Johan van Hasseltweg 21, 1021 KN Amsterdam

Vragen: peter@groeizaamprojecten.nl