Dwarsdoorsnede van een hete en een koele straat met Weerproof maatregelen

Event: “Geniet je van de warmte of heb je hittestress?” Workshop Avond Climate Action Training School

Is jouw woning al klaar voor de volgende hittegolven en hevige regenbuien? Kunnen jouw woning en  buurt wel wat klimaatbestendiger worden gemaakt? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Welke stappen kan jij nemen om gezonder en duurzamer te leven? Over tot actie! Op onze “Climate Action Training Schools” krijg jij antwoorden op deze vragen!

De ‘Climate Action Training School’ bestaat uit drie workshops over: Hoe kan je omgaan met zomerhitte in je dagelijks leven en in je woning? (avond 1), Hoe kun jij bijdragen aan een klimaatbestendige stad? (avond 2), en Hoe zet jij stappen naar een duurzamer leven? (avond 3). Elke avond opent een gastspreker de discussie en daarna ga je zelf aan de slag!

Je bent welkom om naar alle drie de workshops te komen, of alleen naar één of twee. De drie workshops worden georganiseerd op het AMS Institute in Amsterdam (eerste verdieping, Kattenburgerstraat 5, Marineterrein). Routebeschrijving: hier. Inloop met koffie en thee start om 18:30, het programma is van 19:00 tot 21:00, na afloop is er een borrel. De dagen zijn:

  • 8 nov. (19-21 uur): “Geniet je van de warmte of heb je hittestress?”
    Spreker Laurens Severijn Hondema (GGD Amsterdam)
  • 13 nov. (19-21 uur): “Samen in actie voor een klimaatbestendige stad”.
    Spreker Kasper Spaan (Amsterdam Rainproof)
  • 16 nov. (19-21 uur): “Effectieve stappen naar een duurzaam leven”.
    Spreker Mark Kauw (AMS Institute en stichting Think Big Act Now)

Meld je aan via de link, of via email.

Woensdag 8 november: Geniet je van de warmte of heb je hittestress?

Door Laurens Hondema, Arts Maatschappij + Gezondheid bij GGD Amsterdam. Hij werkte eerder bij de GGDen in het zuiden van Nederland en keek ook bij het RIVM mee achter de schermen van het Nationale Hitteplan.

Tijdens de interactieve presentatie legt deze spreker alles uit over de gevolgen van hittestress op het lichaam. Gevolgd door tips om het hoofd koel te houden en een vooruitblik naar het lokale Hitteplan van gemeente Amsterdam. En wie weet heeft het publiek zelf nog een heet hangijzer om te bespreken?

Na de interactieve presentatie is er een workshop over het vaststellen van het hitte-label van je woning en hoe je het kunt verbeteren. We proberen allemaal de hitte tijdens een hittegolf buiten de deur te houden, maar wat zijn nou de effectiefste maatregelen voor jouw woning? Daar zal je tijdens de workshop achterkomen.

Spreker: Laurens Severijn Hondema (GGD Amsterdam). Hosts: Gert-Jan Steeneveld en Esther Peerlings (onderzoekers Wageningen Universiteit naar hitte in steden)

We kijken er naar uit je te verwelkomen op één of meerdere workshops!

Met vriendelijke groet,

Het I-CHANGE project Amsterdam team,

Mark Prins, Gert-Jan Steeneveld en Esther Peerlings

Flyer workshop avonden Climate Action Training School