Ons Water
Event: Week van Ons Water 2022 Amsterdam Weerproof

Event: Week van Ons Water – najaar 2022

De Week van Ons Water komt er weer aan! De zomer zit er alweer bijna op en we gaan straks langzaam naar de herfst toe. Dat betekent dat ook de najaarseditie van de Week van Ons Water over een aantal weken weer voor de deur staat! We hebben deze zomer veel te maken gehad met de gevolgen van het veranderende klimaat. De aanhoudende droogte zal in het herfstseizoen worden afgewisseld door hevige regenbuien en eventuele waterschade. Deze najaarseditie van de Week van Ons Water is dan ook een goed moment om extra aandacht te vragen voor klimaatadaptatie en het vergroenen van onze leefomgeving.

Over de Week van Ons Water

De najaarseditie van de Week van Ons Water vindt plaats van 15 t/m 30 oktober 2022. De voorjaarseditie van de Week van Ons Water was een succes: na een paar beperkte corona-edities konden alle evenementen dit voorjaar gelukkig doorgaan zoals we gewend zijn! Dat betekent dat ook de fysieke activiteiten weer volop georganiseerd én bezocht konden worden: excursies, rondleidingen en evenementen voor grotere groepen waren weer toegestaan. Zo waren er dit voorjaar allerlei activiteiten rondom het thema ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’. Ook waren er leuke én leerzame fiets- en wandelroutes te ontdekken en is er zoals altijd genoeg te doen voor het hele gezin.

De najaarseditie van de Week van Ons Water valt samen met de herfstvakantie, ideaal dus voor een uitje met het hele gezin! Wat dacht je van een familierondleiding in het Watersnoodmuseum, of het bezoeken van de expositie ‘600 jaar Elisabethsvloed- Meebewegen met water’? Of zie hoe het Muiderslot ‘onder water verdwijnt’; niet echt natuurlijk, er wordt een film op de muren laten zien waardoor het lijkt alsof dat gebeurt. Voor een overzicht van deze en andere activiteiten in de Week van Ons Water kun je naar deze pagina.