Think Flink
Event: Think Flink - Hitte in de Stad

Event: Think Flink – Hitte in de Stad

We krijgen te maken met steeds extremer weer. Hittegolven komen steeds vaker voor, net zoals hoge temperaturen, extreme regenval en wateroverlast. In 2019 werd het in Nederland zelfs voor het eerst 40 graden. Wat betekent dit voor ons als bewoners in de stad? Zijn wij hierop voorbereid en hoe gaan wij hiermee om?

In deze Think Flink vertelt klimaatonderzoeker Nick van der Lee over wat wij in de stad gaan merken van de klimaatcrisis. Jaleesa Schaap van Amsterdam Weerproof zal uitleggen wat de gemeente doet om de stad weerbaar te maken en wat jij zelf kunt doen. En er wordt natuurlijk afgesloten met muziek en een feestje!

Programma

19:30 uur Inloop
20:00 uur Introductie ‘Met wat voor klimaatproblemen krijgt de stad te maken?’ door klimaatonderzoeker Nick van der Lee
20:30 uur Lezing ‘Initiatieven die de stad weerbaar maken voor klimaatverandering’ door community manager van Amsterdam Weerproof Jaleesa Schaap
21:00 uur Interactieve discussie en ruimte voor vragen
21:30 uur Bar & plantentuin open. Kies je plantje uit, drink een verkoelende cocktail en dans op tropische muziek!
23:59 uur Einde

Details

  • Entree 10 euro inclusief een plantje en een verkoelende cocktail, hier te koop!
  • Tijdens Think Flink mag je een gratis plantje meenemen. Ze zijn speciaal gekweekt door plantenverzorger Antonio van Stadsboerderij Osdorp. Zo maken we de stad een klein beetje groener 😉
  • Afterparty met tropical music!
  • Locatie: FLINK Cafe (8 Jan Tooropstraat, 1062 BM Amsterdam)
  • Language spoken: Dutch
  • Gepresenteerd door: Angie Koelewijn

Wat is Think Flink?

Elke donderdagavond in de twee maanden combineert Flink een gespreksavond over een maatschappelijk onderwerp met een afterparty. We leren niet alleen over belangrijke thema’s dankzij interessante sprekers, maar leren ook elkaar kennen in Nieuw-West. Na het debat is er een leuk feestje met muziek. Het motto van Think Flink luidt: leren + gezelligheid = verbinding!