Hittekaarten van Amsterdam Weerproof

Event: “Samen in actie voor een klimaatbestendige stad” Workshop Avond Climate Action Training School

Is jouw woning al klaar voor de volgende hittegolven en hevige regenbuien? Kunnen jouw woning en  buurt wel wat klimaatbestendiger worden gemaakt? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Welke stappen kan jij nemen om gezonder en duurzamer te leven? Over tot actie! Op onze “Climate Action Training Schools” krijg jij antwoorden op deze vragen!

De ‘Climate Action Training School’ bestaat uit drie workshops over: Hoe kan je omgaan met zomerhitte in je dagelijks leven en in je woning? (avond 1), Hoe kun jij bijdragen aan een klimaatbestendige stad? (avond 2), en Hoe zet jij stappen naar een duurzamer leven? (avond 3). Elke avond opent een gastspreker de discussie en daarna ga je zelf aan de slag!

Je bent welkom om naar alle drie de workshops te komen, of alleen naar één of twee. De drie workshops worden georganiseerd op het AMS Institute in Amsterdam (eerste verdieping, Kattenburgerstraat 5, Marineterrein). Routebeschrijving: hier. Inloop met koffie en thee start om 18:30, het programma is van 19:00 tot 21:00, na afloop is er een borrel. De dagen zijn:

  • 8 nov. (19-21 uur): “Geniet je van de warmte of heb je hittestress?”
    Spreker Laurens Severijn Hondema (GGD Amsterdam)
  • 13 nov. (19-21 uur): “Samen in actie voor een klimaatbestendige stad”.
    Spreker Kasper Spaan (Amsterdam Rainproof)
  • 16 nov. (19-21 uur): “Effectieve stappen naar een duurzaam leven”.
    Spreker Mark Kauw (AMS Institute en stichting Think Big Act Now)

Meld je aan via de link, of via email.

Maandag 13 november: Samen in actie voor een klimaatbestendige stad en eigen woning

10 jaar Amsterdam Rainproof.

Het programma Amsterdam Rainproof startte in 2014 met de ambitie om de stad beter bestand te maken tegen extreme neerslag. Sindsdien is het gegroeid tot een open netwerkorganisatie met met meer dan 100 betrokken stakeholders op het terrein van klimaatadaptatie in Amsterdam en daarbuiten. Kasper Spaan schetst de lessen en successen van Rainproof in die periode en de groeiende ambitie om de brede adaptatieopgave te omvatten. In de tweede helft van de avond passen we de lessen toe in een workshop waar het publiek de casussen kan inbrengen. Samenwerking om de stad klimaatbestendig te maken is hierbij de sleutel.

Spreker: Kasper Spaan (Amsterdam Rainproof). Hosts: Gert-Jan Steeneveld en Esther Peerlings (onderzoekers Wageningen Universiteit naar hitte in steden)

We kijken er naar uit je te verwelkomen op één of meerdere workshops!

Met vriendelijke groet,

Het I-CHANGE project Amsterdam team,

Mark Prins, Gert-Jan Steeneveld en Esther Peerlings

Flyer workshop avonden Climate Action Training School