Rainbar bij ROEF Dagpark Amsterdam Weerproof

Event: Rainbar @ ROEF Dagpark

Op zondag 10 september verrijst bovenop het Q-Park Westergasfabriek voor één dag een dakpark! De saaie grijze parkeerplekken worden voor 24 uur omgetoverd tot een écht stadspark op hoogte.

Bij een park denk je natuurlijk aan picknicken, op een kleedje in het gras, met je gezicht in de zon. Dat is precies wat je op het Dagpark van ROEF ook mag doen, alleen dan met een stuk meer uitzicht!

In het park kun je ook meedoen aan inspirerende workshops of genieten van optredens. Bij dit evenement is de Rainbar ook aanwezig. De enige bar ter wereld waar het binnen regent. Trek een regenjas van het haakje, want Heavy Shower = Happy Hour! Wanneer het regent, drink jij bier gemaakt van regenwater. Zo ervaar én proef je de waarde van regenwater. Het regent namelijk vaker en harder in Nederland. En helaas kan een stad niet schuilen: straten staan blank en huizen lopen onder. Als we niets doen worden we kleddernat. Hoe kunnen we regenwater benutten en een stad rainproof maken?

Woonwijken kunnen veel druppels hebben, maar bij zware regenval telt letterlijk iedere druppel. Met bijvoorbeeld groene daken en het vergroenen van tuinen en woonwijken wordt het riool tijdens piekbuien ontlast en wordt het regenwater lokaal opgevangen.
Elke druppel telt, ook in jouw buurt! Geef groen en water de ruimte. Daar heeft het waterschap zelfs een stimuleringsregeling voor!

Praktische informatie

  • Wanneer: Zondag 10 september 2023
  • Voor wie: Iedereen die wil genieten van een plaatselijke regenbui met een biertje gemaakt van regenwater