Rainbar bij de Amsterdam City Swim 2023 Amsterdam Weerproof

Event: Rainbar @ Amsterdam City Swim 2023

Zondag 3 september duiken ze zwemmers van de Amsterdam City Swim het water in om geld op te halen voor de strijd tegen ALS.

Bij dit evenement is de Rainbar aanwezig. De enige bar ter wereld waar het binnen regent. Trek een regenjas van het haakje, want Heavy Shower = Happy Hour! Wanneer het regent, drink jij bier gemaakt van regenwater. Zo ervaar én proef je de waarde van regenwater. Het regent namelijk vaker en harder in Nederland. En helaas kan een stad niet schuilen: straten staan blank en huizen lopen onder. Als we niets doen worden we kleddernat. Hoe kunnen we regenwater benutten en een stad rainproof maken?

Woonwijken kunnen veel druppels hebben, maar bij zware regenval telt letterlijk iedere druppel. Met bijvoorbeeld groene daken en het vergroenen van tuinen en woonwijken wordt het riool tijdens piekbuien ontlast en wordt het regenwater lokaal opgevangen.
Elke druppel telt, ook in jouw buurt! Geef groen en water de ruimte. Daar heeft het waterschap zelfs een stimuleringsregeling voor!

Praktische informatie

  • Wanneer: Zondag 3 september 2023
  • Voor wie: Iedereen die wil genieten van een plaatselijke regenbui met een biertje gemaakt van regenwater