Ralph Stuyver / Open Tuinen West
Event: Open Tuinen West 2022 Amsterdam Weerproof

Event: Open Tuinen West 2022

Op zaterdag 11 juni 2022 zijn 23 bijzondere tuinen in Amsterdam West open tussen 10:00 en 17:00 uur. In Amsterdam West liggen tientallen groene paradijsjes verscholen tussen de huizen. Prachtige pluktuinen, geurige bloementuinen, educatieve natuurspeeltuinen, actieve moestuinen, sierlijke stiltetuinen en ruisende rusttuinen. Sommige tuinen liggen al honderd jaar in een stil binnenterrein, sommige bovenop drukke winkels, andere op daken van woonboten. Er zijn wormhotels, kikkervijvers, composteerplekken en vogelplekken. Misschien kom je er wel elke dag langs, zonder dat je het weet…

Ontdek de groene pareltjes, ga op speurtocht en geniet. Ook voor kinderen valt er veel te beleven. Passe-partouts met een plattegrond zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij de startpunten voor € 3,50 (kinderen tot 12 jaar en Stadspashouders gratis). Je kunt met je pinpas, Apple Pay, Google Pay en contactloos betalen. Bekijk alle tuinlocaties en kijk waar je wilt starten.

Welke tuinen doen er mee?

Neem hier een kijkje om een overzicht van alle startpunten te zien. Er zitten erg mooie locaties en activiteiten tussen, zoals het GWL-terrein, Het Eetbare Plantsoen (HEP) en het startpunt van een rondleiding langs ‘De Grachten van Smaragd’. Of bekijk op dit handige kaartje in Google Maps waar de tuinen die meedoen zich bevinden.