WeMakeThe.City Green
Open Groen Dag 2023

Event: Open Groen Dag 2023

De zomer is begonnen, de stad begint weer te bloeien. Op zondag 25 juni 2023 zet WeMakeThe.City Green alle groene initiatieven in Amsterdam en Almere in het zonnetje!

In samenwerking met veel initiatiefnemers, organisaties en bewoners organiseert WeMakeThe.City Green de Open Groen Dag in Amsterdam en Almere. Van stadsboerderijen tot wijntuinen, en van stadsparken tot moestuinen. Met fiets- en wandeltochten, excursies, lezingen, filmvertoningen en proeverijen. Op allerlei groene locaties in Amsterdam en Almere kun je deelnemen aan toffe activiteiten, workshops en wandelingen. Dus ontdek de natuur in jouw buurt via een vooraf samengestelde route of ontdek zelf welke plekken jij interessant vindt, en stel je eigen groene route samen!

Tips van WeMakeThe.City Green

Noord, Oost, Zuid, West. In alle stadsdelen zijn ontzettend veel activiteiten te beleven. Onmogelijk om een keuze te maken, maar hierbij toch een inkijkje in de favorieten van WeMakeThe.City Green. Op de dag zelf kun je om 10:00 uur starten met een wonderlijke wandeling met stadsecoloog Geert Timmermans vanaf het Marineterrein. Ga je liever met de fiets op pad? Dan kun je om 11:00 uur en om 14:00 uur in Zuidoost een fietstocht doen langs tientallen groene plekken die het stadsdeel rijk is. In het Sloterpark is een nieuw voedselbos aangelegd, kun je spelen in natuurspeeltuin Natureluur én kun je lekkers halen bij de Natuurkamer. 3 + 3 = natuurlijk! Uiteraard kun je de dag heerlijk afsluiten met een wijntje en een rondleiding bij Wijn van Bret, dichtbij Sloterdijk. Proost en veel plezier!

Praktische informatie

  • Wanneer: zondag 25 juni gedurende de dag; tijden verschillen per locatie
  • Waar: allerlei plekken verspreid over Amsterdam (en Almere)
  • Route: je kunt via deze pagina jouw route uitstippelen