NK Tegelwippen 2023: Amsterdam wipt mee

Event: NK Tegelwippen 2023

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 spelen we weer het NK Tegelwippen. Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden. Gemeenten gaan met elkaar de strijd aan en iedereen kan meedoen door tegels te wippen in z’n eigen voor-, achter-, of geveltuin!

Waarom tegelwippen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of je kelder inlopen. Meer groen gaat dit tegen. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat een groenere leefomgeving een positief effect heeft op onze mentale gezondheid. Vervang dus je (tuin)tegels door groen!

Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier!

De Tegelservice

Ook in 2023 organiseert gemeente Amsterdam in samenwerking met Amsterdam Rainproof de tegelservice. Van april tot oktober zullen we één keer per maand langskomen bij jouw stadsdeel.

Tegelservice ophaaldagen 2023

Over het NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen wordt georganiseerd door creatief bureau Frank Lee.