Natuur&Milieuteam Zuid
Event: Natuur&Milieumarkt Sarphatipark Amsterdam Weerproof

Event: Natuur&Milieumarkt Sarphatipark 2022

Zondag 24 april 2022 wordt de Natuur&Milieumarkt weer gehouden in het Sarphatipark. Deze markt wordt jaarlijks georganiseerd door Natuur&Milieuteam Zuid. Er is van alles te doen, zien en leren van 12:00 tot 16:00 uur. Je vindt er biologisch plantgoed en zaden. Daarnaast kun je voor raad en daad terecht bij de kramen van vele groene en duurzame organisaties.

Ook bij de kraam van Amsterdam Rainproof kun je terecht voor advies en informatie. Er is zelfs een Rainproof Coach aanwezig. Natuur&Milieuteam Zuid en Rainproof Amsterdam lanceren een pilot in de Rivierenbuurt! Zes coaches gaan bewoners (gratis) adviseren over hoe zij hun tuin klimaatproof kunnen maken. Meer weten? Loop langs de Rainproof kraam.

Ook aanwezig op de markt zijn twee schrijvers over balkontuinieren. Je kunt ze om advies vragen, je aanmelden voor een interactieve lezing over dit onderwerp of een balkontuinierboek kopen en laten signeren.

Of ga aan de slag voor biodiversiteit! Zaaien en Niet Maaien voor bijen en vlinders kan net dat zetje geven aan de teruggang van specifieke soorten.

Waar? Wanneer?

Wanneer? Zondag 24 april van 12:00 – 16:00 uur
Waar? Sarphatipark Amsterdam. Vanwege de renovatie van het noordelijke deel van het park, is de markt deze keer in het zuidelijk deel. Meteen rechtsaf als je het park binnenkomt vanaf de Eerste Jan van der Heijdenstraat.

Wil je meer weten over wat er in de Rivierenbuurt afspeelt op het gebied van vergroenen en wateropvang? Bekijk dan de buurtpagina Rivierenbuurt.