animatie stad met natuur Nationale Klimaat Expo 2023

Event: Nationale Klimaat Expo 2023

Op 19 en 20 april 2023 vindt in Houten de Nationale Klimaat Expo 2023 plaats. De tweedaagse vakbeurs is jaarlijks een ontmoetingsplek voor honderden professionals om kennis te delen, inspiratie op te doen en zich te laten informeren over de nieuwste trends en laatste ontwikkelingen op het gebied van de klimaatadaptieve stad en leefomgeving.

Over de Nationale Klimaat Expo

Klimaatverandering heeft grote gevolgen en zorgt niet alleen voor steeds heftigere regenbuien, maar ook voor hittestress en droogte. Openbare ruimte, met name ook in de stedelijke gebieden, zal dus klimaatbestendig moeten worden ingericht. Daarnaast is er de uitdaging voor een duurzame, biodiverse en toekomstgerichte leefomgeving.

Op de Nationale Klimaat Expo worden alle mogelijkheden, problemen en oplossingen rond klimaatbestendige en biodiverse openbare ruimte getoond en besproken. Zo vind je onder andere innovatieve producten voor bestrating, platte daken, groenvoorzieningen, pleinen en hemelwaterafvoer en -opvang. Naast de expo zijn er ook allerlei kennissessies.

Het evenement is met name interessant als je werkzaam bent bij een gemeente, provincie, waterschap, rijksoverheid, projectontwikkelaar, adviesbureau of kennisinstituut.

Praktische informatie

  • Wanneer: Woensdag 19 en donderdag 20 april 2023
  • Hoe laat: Op beide dagen van 9:00 tot 16:00 uur
  • Waar: Expo Houten (Meidoornkade 24, 3992 AE Houten)
  • Programma kennissessies: kun je hier vinden.
  • Aanmelden: kan via deze pagina.
  • Meer informatie is te vinden op de website van de Nationale Klimaat Expo