Gemeente Amsterdam
Event: Lancering klimplantengids met wethouder Melanie van der Horst

Event: Lancering klimplantengids met wethouder Melanie van der Horst

Uitnodiging lezing: Ga ook voor groene gevels

Een succesvolle groene gevel valt of staat met de juiste klimplant op de juiste plek. Op 23 november presenteert gemeente Amsterdam de nieuwe klimplantengids en gaan ze met jou in gesprek over de vele mogelijkheden. Ben je gebouweigenaar, beheerder, ontwerper of geïnteresseerd in groene gevels? Dan ben je van harte welkom op 23 november op de mooie locatie van Buurtgroen020.

Lancering Klimplantengids

Wethouder Melanie van der Horst neemt het eerste exemplaar in ontvangst van de Amsterdamse Klimplantengids. De gids helpt iedereen op weg die de slag wil om de gevel te vergroenen. Met tips en ideeën om van start te kunnen en een uitgebreide lijst aan klimplanten. Het gaat zowel om planten met een hoge ecologische waarde voor de Amsterdamse stadsnatuur, zoals de klimop, wilde kamperfoelie, hop en wilde bosrank. Met daarnaast een uitgebreide lijst van allerlei klimplanten om mee te combineren, zoals een druif, roos, winterjasmijn of wilde wingerd.

Programma

  • 16.15 uur: Inloop
  • 16.30 uur: Lancering Klimplantengids met wethouder Melanie van der Horst. En lezingen van stadsecologen en groene gevel-experts
  • 17.30 uur: Napraten met een drankje

Praktische informatie