Groenpunt020
Event: opening Stedelijk Groenpunt Amsterdam Weerproof

Event: Hoe biodivers ben jij?

Op dinsdag 17 mei organiseert Groenpunt020 de activiteit ‘Hoe biodivers ben jij?’ van 17:00 tot 18:45 uur. Bij deze activiteit geven verschillende (stads-)ecologen lezingen over biodiversiteit. Tijdens de lezingen wordt er van alles verteld over waterleven, vogels, bijen, vlinders en planten in de stad. En hoe je zelf op ontdekkingsreis naar biodiversiteit kunt gaan in tuinen, parken en plantsoenen.

Programma

Wat kun je bij deze activiteit verwachten?

  • Geert Timmermans (stadsecoloog van Amsterdam) geeft een voordracht speciaal gericht op waterleven.
  • Een boeiend verhaal van Jip Louwe Kooijmans (Vogelbescherming Nederland) over de vogels in onze hoofdstad.
  • Introductie via een video van Matthijs Schouten (ecoloog, boeddhist en natuurfilosoof bij Staatsbosbeheer) om ons op een andere manier naar de natuur en omgeving te laten kijken.
  • Diverse specialisten waar je vragen aan kunt stellen of van gedachten kunt wisselen over bijvoorbeeld bijen, waterleven, of nachtvlinders.
  • Genoeg ruimte om met elkaar kennis te maken, ideeën uit te wisselen en ervaringen te delen.
  • Een “vraag maar raak”-ton waar je al je vragen in kunt doen, die Groenpunt020 later zal beantwoorden.

Informatie over de activiteit

Datum: dinsdag 17 mei 2022

Tijd: 17:00 – 18:45 uur

Locatie: Groenpunt Hugo de Vries Laboratorium (Plantage Middenlaan 2C, naast de Hortus)

Over Groenpunt020 (het Stedelijk Groenpunt)

Groenpunt020, oftewel het Stedelijk Groenpunt, vormt dé kennis- en netwerkplek voor al het Amsterdamse groen. Samen met groene organisaties, praktijkdeskundigen en de gemeente worden er vanuit het Stedelijk Groenpunt allerlei groene kennis- en netwerkactiviteiten georganiseerd. Ook kan je er mini-exposities bewonderen en op ontdekking gaan in de NatuurMediatheek en Natuurbibliotheek. Dus wil jij aan de slag met een nieuw groen initiatief, of wil je meehelpen met het beheer van bestaand groen? Of heb je andere groene vragen of ideeën? Dan ben je bij het Stedelijk Groenpunt aan het juiste adres!

Wil je meer weten over biodiversiteit? Groenpunt020 organiseert in dezelfde week nog twee andere activiteiten over het thema biodiversiteit, deze kun je vinden op hun activiteitenpagina.

Samenwerking

Samen staan we sterker. Verschillende partijen werken samen aan het bundelen, ontwikkelen en ontsluiten van groene kennis en vaardigheden vanuit het Stedelijk Groenpunt. Alle partners op een rij: ANMEC, De Gezonde Stad, Amsterdam Weerproof, IVN Amsterdam en de Gemeente Amsterdam.