Event: Groene wijkaanpak GWL-Terrein (Groene Huisvesters) Amsterdam Weerproof

Event: Groene wijkaanpak GWL-Terrein (Groene Huisvesters)

Groene Huisvesters zet zich in om de verduurzaming van bestaande woningbouw te versnellen. Speciaal voor experts bij woningbouwcorporaties bieden zij verschillende sessies aan vanuit de Groene Huisvesters Academie. Een daarvan is deze sessie bij het Gemeentelijke Waterleiding Terrein (GWL-terrein) over een groene wijkaanpak. Een samenwerking tussen woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeente is nodig om groene wijken te ontwikkelen. Werk jij bij een woningbouwcorporatie, of juist bij een van deze andere organisaties? En ben je benieuwd naar de groene manier waarop het GWL-terrein is ingericht? Meld je dan aan voor deze sessie!

Over de sessie

Woningcorporatie Rochdale presenteert het GWL-terrein, een ecologische en autovrije woonwijk gebouwd op het voormalige terrein van de Gemeente Waterleidingen bij het Westerpark. Een terrein met gemeenschappelijke (moes)tuinen, speelplekken en privétuinen met veel bomen en planten. Met dank aan de bewoners zijn daarnaast de gevels van de woningen prachtig begroeid. Tijdens deze sessie is ook het startmoment van Groene wijkengroep, waarin koplopende corporaties samenwerken aan de vergroening van wijken.

Wanneer: Woensdag 6 juli 2022
Hoe laat: 10:00 tot 11:30 uur
Locatie: GWL-terrein

Groene Huisvesters

Groene Huisvesters is een samenwerking tussen corporaties, het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK), Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de Woonbond en Aedes. Zij werken samen aan het oplossen van knelpunten, het benutten van kansen en het beleid voor een duurzame woningvoorraad, betaalbare woonlasten, veilig en comfortabel wonen. Dankzij een bijdrage van de deelnemende corporaties aan Groene Huisvesters, Aedes en RVO.nl bieden zij voor alle experts van corporaties gratis activiteiten aan in de Groene Huisvesters Academie.