Event: GeoWeek 2022

Event: GeoWeek 2022

De GeoWeek van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) komt er weer aan! Van 30 mei tot en met 3 juni 2022 vindt de 16e editie van de GeoWeek plaats. In deze week krijgen leerlingen van 10 tot 15 jaar de kans om kennis te maken met het geo-werkveld. In heel Nederland gaan leerlingen op expeditie: ze gaan op veldwerk of op bedrijfsbezoek, of ze krijgen een gastles van een geoprofessional uit de bodem-, water-, of geo-informatiesector. ‘Zelf doen’ staat in deze week centraal. Zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld grondboringen doen, leren ze digitale kaarten maken of ontdekken ze of onze dijken wel stevig genoeg zijn.

Fietsexpeditie: Klimaatverandering in de stad

Op donderdag 2 juni gaan 60 leerlingen uit de tweede klas van het Spinoza Lyceum uit Amsterdam met ons mee op een fietstocht langs allerlei Rainproof-projecten. Want wat is de invloed van klimaatverandering op de stad? En hoe houden we met de inrichting van de stad rekening met hevige regenbuien, hittegolven en periodes van droogte? Deze projecten laten zien hoe Amsterdam al actief bezig is om de stad klaar te maken voor de gevolgen van de klimaatverandering.

Ben je docent en wil je deze fietstocht ook heel graag met je klas doen? Via deze pagina kun je je nog aanmelden voor de fietstocht op woensdag 1 juni van 13:00 tot 15:00 uur. De maximale groepsgrootte is 60 leerlingen en de inschrijvingen voor de expedities zijn geopend tot 20 mei.