Roos Trommelen
Fietsexcursie door groen park met tuintjes Groene Noordmakers Amsterdam Weerproof

Event: Fiets-excursie klimaatrobuust Amsterdam Noord

Klimaatadaptieve maatregelen in de wijk

Meer groen in de wijk is nodig om goed om te gaan met het veranderende klimaat. Na de hevige regenbui van een paar weken terug was het goed te zien in Amsterdam Noord. Voortuinen staan onder water, kelders lopen vol water en op de straat staan grote plassen. We hebben te maken met meer water tijdens regenbuien. Het klimaat is aan het veranderen. Vorig jaar was het voorjaar juist heel droog. En in de zomer kon het heel heet worden. Meer groen in de wijk helpt om beter om te gaan met deze veranderingen. In de afgelopen tijd zijn diverse plekken groener gemaakt. Juist op plekken waar het veranderende klimaat problemen geeft.

Fietstour

Op vrijdagmiddag 2 juni fiets je langs klimaatvriendelijke plekken in Amsterdam Noord. Daar zijn bijvoorbeeld tegels weg gehaald, bomen gepland of wadi’s aangelegd. Onder begeleiding van professionals hoor je over de aanpassingen en leer je wat je zelf kan doen in je eigen tuin. Ontdek samen met ons welke plekken in Noord groener zijn gemaakt. Ook fietsen we langs plekken waar nog flink wat uitdagingen zijn om de buurt aan te passen aan het veranderende klimaat.

De fietstour begint in de Banne en eindigt in Tuindorp Oostzaan. Daar sluiten we af met een heerlijke borrel. Fiets mee en ontdek welke maatregelen al zijn toegepast!

Praktische informatie

  • Datum: vrijdagmiddag 2 juni 2023
  • Hoe laat verzamelen: 14.45 uur
  • Verzamelplek: Banne
  • Fietstour: 15.00 – 17.00 uur
  • Borrel vanaf 17.00 uur
  • Aanmelden: Voor de fietstocht zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Na aanmelding hoor je of je kan deelnemen.
  • Vragen: peter@groeizaamprojecten.nl

Deze excursie is een samenwerking van Amsterdam Rainproof en Netwerk de Groene Noordmakers.