Event: “Effectieve stappen naar een duurzaam leven” Workshop Avond Climate Action Training School

Is jouw woning al klaar voor de volgende hittegolven en hevige regenbuien? Kunnen jouw woning en  buurt wel wat klimaatbestendiger worden gemaakt? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Welke stappen kan jij nemen om gezonder en duurzamer te leven? Over tot actie! Op onze “Climate Action Training Schools” krijg jij antwoorden op deze vragen!

De ‘Climate Action Training School’ bestaat uit drie workshops over: Hoe kan je omgaan met zomerhitte in je dagelijks leven en in je woning? (avond 1), Hoe kun jij bijdragen aan een klimaatbestendige stad? (avond 2), en Hoe zet jij stappen naar een duurzamer leven? (avond 3). Elke avond opent een gastspreker de discussie en daarna ga je zelf aan de slag!

Je bent welkom om naar alle drie de workshops te komen, of alleen naar één of twee. De drie workshops worden georganiseerd op het AMS Institute in Amsterdam (eerste verdieping, Kattenburgerstraat 5, Marineterrein). Routebeschrijving: hier. Inloop met koffie en thee start om 18:30, het programma is van 19:00 tot 21:00, na afloop is er een borrel. De dagen zijn:

  • 8 nov. (19-21 uur): “Geniet je van de warmte of heb je hittestress?”
    Spreker Laurens Severijn Hondema (GGD Amsterdam)
  • 13 nov. (19-21 uur): “Samen in actie voor een klimaatbestendige stad”.
    Spreker Kasper Spaan (Amsterdam Rainproof)
  • 16 nov. (19-21 uur): “Effectieve stappen naar een duurzaam leven”.
    Spreker Mark Kauw (AMS Institute en stichting Think Big Act Now)

Meld je aan via de link, of via email.

Donderdag 16 november: Effectieve stappen naar een duurzaam leven

Biografie Mark Kauw:

Mark werkt momenteel bij AMS Institute aan living labs die de stad eerlijker en duurzamer maken. Hij leidt onder meer Energie Lab Zuidoost, een samenwerking in Amsterdam Zuidoost waarin wetenschap en praktijk samenwerken aan een sociale energietransitie. Daarnaast werkt hij sinds 2016 samen met Babette Porcelijn, en later ook Elise, in de Stichting Think Big Act Now. In trainingen en lezingen helpt hij organisaties en individuen effectief te verduurzamen.

Lezing en workshop De Verborgen Impact:

De lezing en workshop zijn gebaseerd op het boek De verborgen impact van Babette Porcelijn. In de lezing legt Mark uit wat verborgen impact is en hoe de impact top 10 van de gemiddelde Nederlander eruit ziet. Hij laat hij zien dat het verschil maakt wat je zelf doet en hoe je het meest effectief aan de slag kunt gaan. Middels een speelse quiz word je meteen getest op je kennis over duurzaam gedrag.

In de workshop ga je zelf aan de slag om eerst te bepalen met welke impacts in jouw dagelijkse leven jij aan de slag wilt. Daarna ga je plannen maken om direct je eigen gedrag te veranderen op het terrein waar je het meeste verschil kunt maken.

Spreker: Mark Kauw (AMS Institute en stichting Think Big Act Now). Hosts: Gert-Jan Steeneveld en Esther Peerlings (onderzoekers Wageningen Universiteit naar hitte in steden)

We kijken er naar uit je te verwelkomen op één of meerdere workshops!

Met vriendelijke groet,

Het I-CHANGE project Amsterdam team,

Mark Prins, Gert-Jan Steeneveld en Esther Peerlings

Flyer workshop avonden Climate Action Training School