Pakhuis de Zwijger
Event: Een groen en klimaatbestendig Zuidoost Amsterdam Weerproof

Event: Een groen en klimaatbestendig Zuidoost

Toenemende droogte, meer regenval en hittestress: ook Amsterdam Zuidoost moet zich voorbereiden op de gevolgen van klimaatverandering. Gelukkig wordt er bij de ontwikkeling van Zuidoost steeds meer rekening gehouden met het groen en het water zodat we hier in de toekomst prettig kunnen blijven wonen. Maar wat gaan bewoners van Zuidoost hiervan merken? Hoe zien we dit terug in de openbare ruimte, bij recreatievoorzieningen en bij woningbouwplannen? In dit programma van Pakhuis de Zwijger worden het groen en water in Zuidoost besproken en wordt ingegaan op de voorbereiding op de toekomst. Hoe wordt het stadsdeel voorbereid op een grilliger klimaat en hoe houden we Zuidoost leefbaar onder extreme weersomstandigheden? En misschien hebben we het er niet dagelijks over, maar waarom is het juist wel belangrijk dat hierover wordt gediscussieerd? Deze avond worden al deze vragen besproken met experts en bewoners.

Met in dit programma

 • Bea de Buisonjé is lid van het Dagelijks Bestuur waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Zij brengt deze avond breed in beeld waarom we vaart moeten maken met het klimaatbestendiger maken van de regio en Zuidoost specifiek.
 • Stephano Stoffel woont in Zuidoost en is naast zijn baan als projectconsulent Welzijn bij Swazoom Welzijn actief als duo-lid van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Hij is ook voorzitter van de Buurtsalon Zuidoost en volgt hij als actieve bewoner zoveel mogelijk bijeenkomsten in de buurt.
 • Rob Alberts is een blogger uit Amsterdam Zuidoost met grote interesse voor mensen, natuur, de aarde, planten en dieren. Hij bespreekt vanavond hoe hij als bewoner aankijkt tegen de manier waarop er wordt omgegaan met het groen en het water in Zuidoost.
 • Hans Straver is programmamanager Groen en Blauw Zuidoost voor de gemeente Amsterdam. Hij houdt zich in het stadsdeel bezig met alle ontwikkelingen rondom de parken, het water en lucht in Zuidoost en vertaalt hierbij de Groenvisie van de gemeente Amsterdam naar de praktijk in Zuidoost.
 • Tinus Snoek is planadviseur voor Waternet in Zuidoost en zorgt ervoor dat plannen met betrekking tot water (van drinkwater tot riolering of klimaatadaptatie) in het stadsdeel in goede banen worden geleid.
 • Laura van Rutten is oprichter van het Klimaatmuseum. Zij hielden afgelopen herfst in Zuidoost de actie Klimaat op Straat waar o.a. Chris Marmier, Tycho en Maarten van der Glas door middel van een kunstroute aandacht voor het klimaat vroegen. Laura vertelt over de actie en wat het bij bewoners losmaakte.
 • Vayhishta Miskin is stadsdeelbestuurder in Zuidoost van o.a. openbare ruimte, groen en water. Zij schuift vanavond aan om haar visie te delen over de inrichting van het groen in Zuidoost en hoe we het stadsdeel voorbereiden op een klimaatbestendige toekomst.

Praktische informatie

 • Wanneer: maandag 12 december 2022 19:30 uur
 • Waar: New Metropolis Zuidoost (Bijlmerplein 876, 1102 MG Amsterdam)
 • Kosten: Gratis!
 • Kijk voor meer informatie op de evenementpagina.