AMS Scientific Conference

Kom naar de Reinventing the City-conferentie, waar wetenschappers, beleidsmakers, studenten en partners uit de industrie samenkomen om inzichten te delen, actie te inspireren en de toekomst van onze steden vorm te geven.

Over de conferentie

De AMS Scientific Conference (AMS Conference) onderzoekt en bespreekt hoe steden zichzelf kunnen transformeren om leefbaarder, veerkrachtiger en duurzamer te worden en tegelijkertijd economische stabiliteit te bieden. In deze tweede editie van ‘Reinventing the City’ is het overkoepelende thema ‘Blauwdrukken voor rommelige steden? Navigeren door het samenspel van orde en complexiteit’.

Drie dagen

In drie boeiende dagen verkennen we ‘Het goede, het slechte en het lelijke’ (dag 1), ‘Geweldige ontdekkingen’ (dag 2) en ‘Wij zijn de stad’ (dag 3). De eerste dag van de AMS Conferentie staat vooral in het teken van de rommeligheid: de verschillende uitdagingen en de succesverhalen van stedelijke ontwikkeling en innovatie. De tweede dag concentreert zich op baanbrekend onderzoek en innovaties, zowel technisch als maatschappelijk, op het gebied van stedelijke vernieuwing en duurzaamheid. Hier vragen we de deelnemers om nieuwe en opwindende ontdekkingen die een positieve impact hebben op stedelijke gebieden te presenteren en te bespreken. Dag drie staat in het thema van ‘Wij zijn de stad’, en benadrukt dat de mensen die in steden wonen en werken een essentiële rol spelen in stedelijke vernieuwing en ontwikkeling. Hierbij kan het gaan om betrokkenheid van de gemeenschap, burgerparticipatie, publiek-private partnerschappen en het belang van het betrekken van alle belanghebbenden in de stad.

Lees hier meer over aanmelding en kaarten.