Geen wateroverlast meer rondom het Rijksmuseum
Op zes verschillende plekken rond het Rijksmuseum in Amsterdam ontstond wateroverlast na een hevige regenbui. Het regenwater bleef voor een lange tijd op straat liggen. De gemeente Amsterdam heeft op meerdere locaties rondom het museum het Hydrorock infiltratiesysteem laten plaatsen.
Infiltratiesysteem
De oppervlakte rondom het Rijksmuseum is zo verhard, dat regenwater bij hevige regenval niet vlot weg kon. Hierdoor ontstonden flinke plassen die schade en wateroverlast veroorzaakten. Het Hydrorock infiltratiesysteem voorkomt wateroverlast.
Tijdens een hevige regenbui stroomt het regenwater naar de lokaal geplaatste Hydrorock straatkolken. Deze kolken staan in verbinding met ondergrondse infiltratieblokken. De Hydrorock infiltratieblokken absorberen het overtollige regenwater. Vervolgens geven de infiltratieblokken het regenwater geleidelijk af aan de bodem. De straatkolken hebben een zandvang met loofscheider om verstopping te voorkomen. Rond het museum is in totaal voor 7.000 liter water buffer- en infiltratiecapaciteit aangelegd. Door deze weerproof maatregelen is geen sprake meer van wateroverlast!
Duurzaam en ecologisch verantwoord
Bijkomende voordeel is dat het rioolstelsel dankzij de Hydrorock bufferzones minder hemelwater te verwerken heeft. Hierdoor behoud het riool voldoende afvoercapaciteit. Een ander voordeel is dat het hemelwater op natuurlijke wijze het grondwater aanvult, verdroging tegengaat en de bodem in betere conditie houdt.
Locatie: Rijksmuseum