Laurierhaag voor minder wateroverlast

Op Zeeburgereiland hebben wij (Online Groen) veel planten, bomen en struiken gepland in een tuin om wateroverlast te verminderen. Een voorbeeld is dat we veel heesters en een laurierhaag hebben toegepast in dit project. Dit dient als bodembedekker en ook als struik.

Heesters
Een groenblijvende heester zie je vaak in de Nederlandse tuin. Ze zijn dan ook in vele soorten en maten te verkrijgen. Vanuit de kluit groeien direct al meerdere takken. Een groenblijvende heester is een heester die zijn blad behoud. Zo heb je in de zomer en in de winter een prachtige groene struik in je tuin. In de winter zal hij kleur geven aan je tuin. Maar ook zorgt de heester voor privacy en beschutting. Waardoor je de heester goed kan gebruiken als haagplant. Je ziet de heester vaak ook in borders, perken of als bodembedekker.

Een heester kan enorm groot worden. Hij kan een hoogte van wel 4 meter bereiken. Het is voor een heester niet van belang in welke grondsoort hij geplant wordt. De struik kan namelijk prima bloeien en groeien op elke grondsoort. Het snoeien van een heester is wel belangrijk. Anders zal het een uit de kluiten gegroeide struik worden. Een heester is makkelijk te snoeien. Dit kan je zelfs in vormen doen!

Locatie: Zuiderzeeweg, Amsterdam.