weergroen coaches

Vanaf januari 2025: 10 nieuwe WeerGroen coaches

Vanaf januari 2025 verwelkomen we maar liefst 10 nieuwe WeerGroen coaches die klaarstaan om jou te helpen bij het vergroenen van jouw leefomgeving. Deze coaches hebben recent hun training afgerond en hebben de kennis en vaardigheden om jou te ondersteunen bij het maken van duurzame keuzes.

Wat doet een coach?

Een WeerGroen coach helpt je bij het aanpassen van je tuin, balkon of zelfs je buurt om beter bestand te zijn tegen extreme weersomstandigheden zoals hitte, droogte en hevige regenval. De coaches adviseren niet alleen over hoe je meer groen kunt toevoegen, maar ook over slimme oplossingen zoals regenwateropvang, het verbeteren van de biodiversiteit en het toepassen van duurzame materialen. Ze zorgen ervoor dat jouw buitenruimte beter bestand is tegen de effecten van klimaatverandering, terwijl deze tegelijkertijd mooier en aangenamer wordt om in te vertoeven.

Hoe ze jou kunnen ondersteunen

1. Advies op maat: Een WeerGroen coach biedt gepersonaliseerd advies dat is afgestemd op jouw specifieke situatie en behoeften. Of je nu een tuinbezitter bent, een balkon hebt, of betrokken bent bij een buurtproject, de coach helpt je om haalbare en effectieve groenoplossingen te vinden.
2. Ondersteuning bij uitvoering: De coaches bieden niet alleen advies, maar kunnen ook begeleiden bij de uitvoering van projecten. Of het nu gaat om het kiezen van de juiste planten, het aanleggen van een wadi, of het gebruik van waterdoorlatende bestrating, de WeerGroen coach staat voor je klaar.
3. Workshops en trainingen: Naast persoonlijke begeleiding kunnen de coaches ook workshops en trainingen geven over klimaatadaptatie en vergroening, bijvoorbeeld aan buurtbewoners of scholen.

Met de komst van deze nieuwe coaches breidt WeerGroen zijn netwerk verder uit, zodat er altijd een coach in de buurt is om je te helpen. Klaar om aan de slag te gaan met een groener en weerbestendiger buitenleven? Neem dan contact op met een van onze WeerGroen coaches en maak samen jouw omgeving toekomstbestendig.

Samen maken we Nederland weer groener én weerproof! Lees hier de tips wat jij nu al zelf kunt doen.