IAMKAT voor ROEF
Roef dakpark Amsterdam

ROEF Dakpark 2024

Ontdek het tijdelijke dakpark bovenop de Q-park Westergasfabrief

Organisatie ROEF nodigt je uit om het DAKPARK te ontdekken, een tijdelijk park op het dak van Q-Park Westergasfabriek. Dit unieke stadspark van 350m² is tussen 29 augustus en 15 september elke vrijdag, zaterdag en zondag gratis te bezoeken. Kom genieten van live muziek, prachtige natuur en een gevarieerd programma vol leuke en leerzame activiteiten.

Denk aan picknicken tussen zeldzame planten, je groene vingers inzetten in de moestuin, of gewoon ontspannen in een oase van rust met een yoga sessie midden in de stad. Of je nu wilt rolschaatsen, meedoen aan een workshop over het vergroenen van daken, of nieuwe mensen ontmoeten—er is voor ieder wat wils!

Maar het DAKPARK is meer dan alleen een leuke plek om te zijn. ROEF laat zien hoe we de daken van Amsterdam kunnen omtoveren tot groene, klimaatbestendige oases. Dit park is een voorproefje van wat mogelijk is: een stad waar hitte, droogte en wateroverlast beter beheerst worden, simpelweg door onze daken te vergroenen.

Waarom zou je het DAKPARK willen bezoeken?
Je krijgt de kans om zelf te ervaren hoe we samen Amsterdam groener en leefbaarder kunnen maken. Wist je dat een groen dak op warme dagen de temperatuur kan halveren in vergelijking met een gewoon dak? Dat betekent een koelere stad en minder energieverbruik. Klinkt goed, toch?

Leer meer via een van de (gratis) workshops

roef dakpark

Mis deze kans niet om deel uit te maken van iets groots! Kom naar het DAKPARK, laat je inspireren en ontdek wat jij zelf kunt doen om Amsterdam te vergroenen. Samen kunnen we de stad voorbereiden op de toekomst—en daar begint het mee, vlak boven je hoofd.

Zien we je daar?
Klik hier voor om het hele programma te bekijken.