Hitte
Tropisch hete zomerdagen en broeierige nachten, ze komen steeds vaker voor. Vooral in de stad. Hoe bereid jij je voor op hitte? Waar let je op en wat kunnen we samen doen om schade te beperken?
Heet, heter, heetst
Hitte kan gevaarlijk zijn. Vooral voor ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid. Maar ook jonge, gezonde mensen kunnen last krijgen van vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn. Het is daarom belangrijk dat je voldoende drinkt en je woning en werkplek koel houdt.
Bomen en planten houden de stad koel en kunnen zelfs levens redden. Tegelijkertijd kan hitte ook schadelijk zijn voor bomen en planten. Net als voor transport- en elektriciteitsnetwerken. Denk maar aan smeltend asfalt, uitzettende tramrails en aan de bruggen die we zomers natspuiten, omdat ze anders niet meer open of dicht kunnen. En wat dacht je van stroomstoringen door alle airco’s en koelsystemen.
Samen bereiden we Amsterdam voor op extreme hitte. We weren de zon en vergroenen de stad. We verwijderen tegels en houden water vast. En we doen nog veel meer. Lees de succesverhalen en gebruik onze tips.
Zullen we dit niet laten gebeuren?
Alles over hitteHappertjes en Tappertjes
Op warme dagen is het nog belangrijker om voldoende te drinken. In Amsterdam staan ‘Happertjes’ om te drinken en ‘Tappertjes’ om flesjes te vullen. Bekijk de watertappunten bij jou in de buurt.
Het laatste nieuws
HitteplanAmsterdam
Draag je zorg voor mensen die zich tijdens hittegolven extra kwetsbaar zijn? Check het Amsterdams Hitteplan. In dit plan is vastgelegd hoe de gemeente, GGD, GHOR en andere (maatschappelijke) organisaties gecoördineerd taken uitvoeren bij een hittegolf.