Kaart van een wijk met functies uit het Urbo 3d Klimaatspel van Amsterdam Weerproof

Het Urbo3D klimaatspel

Wil jij leren hoe jijzelf Amsterdam klimaatadaptief in kan richten? Schrijf je klas, buurthuis of bewonersorganisatie gratis! in voor het Urbo3D Klimaatspel!

Serious Game

In het Urbo3D klimaatspel gaan spelers zelf aan de slag om de stad leefbaar te houden met de gevolgen van klimaatverandering. Denk hierbij aan hittestress, wateroverlast en droogte. In dit spel krijgt een team van drie spelers met hun eigen rol (natuur, bouw en economie) de opdracht om de wijk Buitenveldert klimaatadaptief te ontwerpen.

Praktisch

Het spel duurt gemiddeld een uur en vergt 15 minuten voorbereidingstijd en 15 minuten nabespreken. Terugblikken is belangrijk omdat de scores van de  teams vergelijken veel zegt over welke maatregelen efficiënt zijn. Bij de licentie zit een begeleidersinstructie en een vier minuten durende instructie voor spelers, zodat zij zelfstandig kunnen spelen. Het is mogelijk om begeleiding van ANMEC bij te kopen.

Meld je aan

Vanuit Weerproof in samenwerking met ANMEC bieden wij dit jaar gratis het Klimaatspel aan. Per school spelen minimaal 2 groepen of 50 leerlingen en maximaal 10 groepen het spel in dezelfde periode. Laptops dienen door de locatie zelf verzorgd te worden.

Meer info? ANMEC Natuurmediatheek | Digitale NMEGids.nl

Wil je het spel spelen? Vul het formulier in.

Heb je vragen of wil je sparren over educatie over klimaatadaptatie? Neem contact op met Elena Francissen, elena@anmec.nl.