onze straat actie 3

Derde Editie van ‘Onze Straat Actie’: Samen voor een Groene Buurt

Op 25 september was de derde editie van ‘Onze Straat Actie’ en gingen we samen met 60 enthousiaste vrijwilligers aan de slag om Nieuw-West groener, gezonder en gezelliger te maken!

Dit keer richtten we ons op de voor- en achtertuinen in de Justus Halbemastraat en de hofjes Holwerdahof, Isaak Gosseshof, Petrus Blokhof, Winkler Prinshof en John Motley Hof.

Een Groene Buurt, Voor Iedereen
Een groene buurt is niet alleen mooier, maar ook gezonder en aangenamer voor jou, je buren en de dieren in de stad. Planten, bomen en bloemen zorgen ervoor dat regenwater beter wordt afgevoerd en dat huizen minder opwarmen tijdens warme zomerdagen. Daarom zeggen wij: minder tegels, meer groen!

onze straat

Over ‘Onze Straat’
‘Onze Straat’ is een initiatief van Amsterdam Weerproof, de gemeente Amsterdam, Stichting Present, Sociaal Tuinieren, Eigen Haard en De Groene Druppel. Samen werken we aan het vergroenen van zoveel mogelijk straten in Amsterdam, zowel in de openbare ruimte als in jouw voor- en achtertuin.

Wil jij samen met jouw buren jullie eigen buurt vergroenen? Vul het contactformulier in met jouw buurtwens en wie weet staan we volgende keer bij jou op de stoep.