Vrijwilligers leggen 1000e geveltuin aan Amsterdam Weerproof

Vacature: Lokale Wijkaanjager ‘Groen Amsterdam Zuidoost’ (Holendrecht en omgeving)

Ben jij de ambitieuze Amsterdammer die Wijkaanjager Groen wil worden in Amsterdam Zuidoost (Holendrecht en omgeving)?
Als Wijkaanjager breng je de beweging op gang en bouw je aan een leefbaar en groen Amsterdam door anderen in je wijk te motiveren en activeren om samen de stad te vergroenen.

Regenwateroverlast, hitte, droogte en overstromingen
Hoe passen we Amsterdam aan op extremer weer? Hoe maken we Amsterdam tegelijkertijd groener, gezonder en aantrekkelijker? In Amsterdam wordt de impact van klimaatverandering steeds meer voelbaar. De stad weerbaar maken tegen extreme buien, hitte, droogte en overstroming vergt actie op veel verschillende terreinen én van ons allemaal. Het vraagt om actie van zowel overheid, bedrijven én inwoners.

Wijkaanjagers met een missie
Rooftop Revolution begeleidt in samenwerking met Amsterdam Weerproof deze Wijkaanjager in onze gezamenlijke missie om lokale stakeholders (bewoners, organisaties, bedrijven, woningcorporaties, VVE’s) te stimuleren om met klimaatadaptieve maatregelen aan de gang te gaan. Denk aan: het onttegelen van tuinen, het plaatsen van groene daken, groene gevels, geveltuinen, boomspiegels, regentonnen, het creëren van schaduw, het opzetten van acties, het verzorgen van informatieavonden, een lokaal netwerk bij elkaar brengen, etc.

Als Wijkaanjager ‘Groen Amsterdam Zuidoost’ herken jij jezelf in de volgende kenmerken:

 • Je hebt affiniteit met de wijk/omgeving Holendrecht en hebt daar een relevant netwerk;
 • Je hebt enige ervaring op het gebied van samenwerking/participatie met verschillende stakeholders;
 • Je hebt affiniteit met groen en klimaatadaptatie (= extreme regen, hitte, droogte en overstromingsrisico) of wilt daar graag meer over leren;
 • Je bent een aanpakker, je houdt van organiseren en je kunt overzicht houden in verschillende projecten;
 • (Je bent professioneel in je contacten met interne en externe partijen;)
 • Je houdt er van om op een professionele manier met veel mensen in contact te zijn en die contacten te onderhouden;
 • Je kunt tegen verandering en bent flexibel, ook weet je kansen om te zetten in concrete acties;
 • Je hebt ervaring met het schrijven van een plan van aanpak en het bewaken van de voortgang hiervan;
 • Je wilt graag een positieve bijdrage leveren aan de wijk.

In deze rol werk je nauw samen met de projectleider Wijkaanpak van Rooftop Revolution. Je bent per direct beschikbaar voor 4-6 uur per week om deze functie te vervullen voor een periode van een half jaar. Daarnaast ben je bereid om de (live) opleidingsmiddag ‘Wijkaanjager & Weerproof Coach’ te volgen. Je fungeert in deze rol als aanspreekpunt namens Amsterdam Weerproof in jouw wijk. Het hechte team van Amsterdam Weerproof en de Weerproof Coaches zijn voor jou de inhoudelijke basis die je ondersteunen.

Heb je interesse in deze functie? Stuur je motivatie en CV naar info@weerproof.nl

 • Tarief: Afhankelijk van je profiel en de manier waarop je invulling kunt geven aan deze opdracht kunnen wij een tarief bieden tussen de 45-65 euro per uur excl BTW.
 • Overeenkomst: Voor deze opdracht bieden wij een overeenkomst in samenwerking met Rooftop Revolution (je factureert aan Rooftop Revolution). De wijkaanpak in Zuidoost is een nauwe samenwerking tussen Amsterdam Weerproof en Rooftop Revolution, inhoudelijk rapporteer je rechtstreeks aan de projectleider van Rooftop Revolution.

Leuke functie, maar niet in Zuidoost…?

Op korte termijn gaan we ook op zoek naar een Wijkaanjager in Nieuw-West, dus houd onze website in de gaten!

* * * * *

Over Amsterdam Weerproof

Amsterdam Weerproof bestaat uit een samengesteld team van 8 medewerkers vanuit zowel Waternet als de gemeente Amsterdam. Weerproof is de netwerkaanpak om gezamenlijk met alle relevante stakeholders te komen tot een klimaatbestendige stad. Dit doen we door het creëren van bewustwording, aangaan van samenwerkingen, leggen van verbindingen, kennisuitwisseling en overgaan tot actie. Het vaste team bestaat uit een aantal community managers, communicatieadviseurs, kennismakelaar, een trainee en een inhoudelijke programmamanager. Aangevuld door inhoudelijke experts vanuit de organisaties.

Over Rooftop Revolution

Rooftop Revolution brengt natuurgebieden terug de stad in. Waar? Op het grootste braakliggende terrein: de daken! Wij adviseren eigenaren hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken, ondersteunen overheden in hun klimaatadaptatie ambitie en helpen bewoners om hun uitzicht te verbeteren.

Wij vinden dat de kosten en baten van groene daken eerlijk verdeeld kunnen worden. Daarom werken wij met slimme co-financieringsmodellen. Zo realiseren wij samen met bewoners, bedrijven, overheden en natuurorganisaties onze droom.