Rainproof tuintje Amsterdam Weerproof

Rainproof paradijsje in de ‘concrete jungle’

In de Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland wordt gelukkig veel aandacht besteed aan openbaar groen. Dat vergroot absoluut de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de buurt. Een klein aantal huizen heeft de luxe van een tuin, waaronder ons huis.  Helaas worden de meeste tuinen om ons heen volgelegd met grote tegels.

Een échte tuin

Wij willen graag aan de buurt laten zien hoeveel mooier, leuker én beter het is om te kiezen voor een échte tuin. Daarom hebben wij een hovenier ingeschakeld en een tuinplan laten ontwerpen. Wij laten binnenkort een voortuin aanleggen (we hebben er dus nog geen foto’s van)  die qua beplanting mooi aansluit bij de openbare ruimte. De achtertuin wordt zo groen en kleurig mogelijk met in alle seizoenen bloeiende planten en struiken en natuurlijk komt er een groene erfafscheiding.

Een sedumdak en opvang van regenwater

Op het platte dak van de berging komt een sedum dak. Voor overtollig regenwater komt een opvang via twee regenpijpen. Dit water kan weer voor de tuin gebruikt worden.  In een volgende fase komt er ook sedum op het platte dak van ons huis (rondom de zonnepanelen). Wij hopen dat onze rainproof tuin en rainproof daken als inspiratie dienen voor de buurt. Wij gaan in ieder geval een rainproof paradijsje te creeren in de “concrete jungle”.

Locatie: Sportheldenbuurt, Amsterdam