regenton

Een ton voor jouw tuin of balkon

Het is kurkdroog in Nederland. En de komende weken blijft dat hoogstwaarschijnlijk zo. Op andere momenten hebben we weer last van extreme wateroverlast. Dé tip: een regenton, handig voor droge én natte tijden. Wist je dat je hiervoor zelf subsidie kan krijgen? Het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht geeft met de subsidie Groen en Water zelfs subsidie per ton.

Waarom een regenton

Er is nu al een flink neerslagtekort. Dat het in Nederland vaker droog is in het voorjaar, komt door de opwarming van de aarde. Wat kan jij doen? Allereerst zuinig omgaan met water. Meer groen in de tuin, balkon of dakterras om het regenwater vast te houden wanneer het valt, helpt ook. En dan hebben we nog een tip: de regenton. Daarmee ben je goed voorbereid in droge tijden én in natte tijden.

Bloemen en planten zijn blij

Door de regenpijp op een regenton aan te sluiten en niet op de riolering, wordt de riolering ontzien. En met het opgevangen water kunt u weer de tuin besproeien. Regenwater bevat geen kalk, dus u doet de bloemen en planten er een groot plezier mee. Met dit kalkvrije water kun je ook jouw ramen wassen, mooi én streepvrij. Een ander groot voordeel: het water is gratis.

Soorten en maten, ook voor balkon

Regentonnen zijn er in alle soorten en maten. Er zijn houten tonnen, en tonnen van kunststof. Van 100 liter of van 200 liter. Zorg voor een dichte ton waar de regenpijp direct op aangesloten wordt. Dan kunnen er ook geen muggen in. Die houden van stilstaand water om hun eitjes in te leggen. Ook op het balkon kunt u een regenton plaatsen. Let wel even op het gewicht; het mag niet te zwaar worden.

Vraag nu subsidie aan

Het waterschap Amstel Gooi en Vecht geeft € 30,- subsidie per regenton. Bekijk de voorwaarden en vraag de subsidie aan.