De Dam groene jungle voor één dag

Gistermiddag, zondag 1 november, toverde de Rainproof Rave & Ride de Dam in Amsterdam om in een spectaculair ‘regenminnend’ park met bomen, grasveld, CO2-absorberende wandelpaden en doe-het-zelf-workshops. Doel van deze maatschappelijke actie was te laten zien hoe iedereen zelf regenwater kan opvangen en creatief kan gebruiken voor een groene, klimaatbestendige stad.

Rainproof Ride

Ongeveer 70 mensen fietsten zondag mee met de Rainproof Ride. Een bonte stoet aan groene fietsen trok onder begeleiding van de politie dwars door de stad naar de Dam. De stoet trok veel bekijks en de groene fietsen maakte de Dam extra mooi. In aanloop naar de Ride blogde collega Tjerron gedurende twee weken over zijn zoektocht naar het maken van een rainproof fiets

Rainproof Ride

Rainproof Rave

Met een fantastische regen flashmob werd de aftrap gegeven voor de Rave op de Dam. Duurzame tv-tuinman Lodewijk Hoekstra opende de Rainproof Rave and Ride met de woorden: “Het moet duurzamer en groener in Nederland!”. Wethouder Water Udo Kock verwelkomde het groene Dam-initiatief van harte en riep Amsterdam uit tot waterhoofdstad van de wereld: “Deze week heeft Amsterdam 25.000 internationale water-professionals te gast, maar we hebben natuurlijk ook de inzet van klimaatbestendige bewoners nodig”. De Rave trok veel bekijks en werd druk bezocht. De workshops werden druk bezocht en positief ontvangen.

De Rainproof Rave & Ride was een initiatief van OneWorld, Amsterdam Rainproof, Amsterdam International Water Week en vele groene initiatieven. Door klimaatverandering ontregelen megabuien steeds vaker grote steden, met miljardenschade en overlast tot gevolg. De stad kan dat niet aan en rekent daarom op haar inwoners. Duurzame tv-tuinman Lodewijk Hoekstra, wethouder Udo Kock en watergezant Henk Ovink riepen tijdens de Rainproof Rave Amsterdam uit tot waterhoofdstad van de wereld. Lees ook de uitgebreide terugblik van OneWorld

Aftrap klimaatmaand november

Zondag 1 november was de aftrap van de ‘klimaatmaand’ november, in aanloop naar de klimmaattop in Parijs en de start van de Amsterdam International Waterweek (AIWW). Vanmiddag wordt de AIWW geopend, en zal Rainproof weer goed zichtbaar zijn.