Roef Amsterdam

Dakpark Roef: wat je er kon leren

Tijdens het ROEF Dakpark brachten we Amsterdammers samen om van elkaar te leren wat je kunt doen om voorbereid te zijn op het veranderende weer. In het klein in eigen tuin of balkon. Of in het groot als groep bedrijven die samen op één bedrijventerrein werken. Alle kleine en grote initiatieven bij elkaar tellen op, zo maakt ons netwerk de stad steeds meer Weerproof.

Bedrijventerreinen ontbijtsessie

Tijdens deze ontbijtsessie bespraken experts de impact van extreme weersomstandigheden, zoals hoosbuien, hitte en droogte, op het bedrijfsleven en mogelijke strategieën om bedrijventerreinen toekomstbestendig te maken. Daniel Goedbloed waarschuwde voor de risico’s, terwijl Freya Macke het publiek uitdaagde na te denken over wat bedrijven motiveert om te investeren in vergroening en klimaatadaptatie. In Sloterdijk Nieuw-West zijn al stappen gezet met een ambitieverklaring Water & Groen en samenwerkingen om wateroverlast en hitte te bestrijden.

Eveline Klok en Hugo Kranenburg deelden hoe de Green Business Club en ondernemers als Drukkerij de Bij en Dutchband hun terreinen vergroenen. Dit proces, ondersteund door bureau SPATwater, heeft geleid tot concrete acties en inspiratie voor andere bedrijven in de regio. Proactieve samenwerking met de gemeente en het betrekken van alle partijen is essentieel voor het realiseren van een groen en veerkrachtig bedrijventerrein in Sloterdijk.

Ook meepraten over bedrijventerreinen? Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.

Roef bedrijventerreinen

Hitte

Tijdens een inspirerende ontbijtsessie vertelden we meer over wat hitte precies is en waarom het in toenemende mate een uitdaging wordt in Amsterdam. Want hitte raakt niet alleen de stad zelf maar ook onze gezondheid. Daarom zullen we niet alleen moeten gaan nadenken over het anders inrichten van de stad, maar ook hoe we ons gedrag kunnen aanpassen aan het veranderende klimaat.

Meer weten, kijk op weerproof.nl/hitte.

Roef hitte

Workshops

Regenton aansluiten

Tijdens deze workshop leerden de deelnemers in één uur tijd alle in’s en out’s over het aansluiten van een regenton. Waar moet je op letten? Welke materialen heb je nodig? Hoe boor je een gat in de regenpijp? Welk vulautomaat gebruik je? Alles werd duidelijk. Daarnaast werd er ook een regenton verloot en konden de geleerde skills gelijk in praktijk worden gebracht.

Tontuin maken

Tijdens deze workshop leerden de deelnemers om met het upcyclen van materialen een regenton te maken. Deze waterbufferende plantenbak bergt 200 liter water en heeft een deel voor planten bovenin.

Roef workshop regenton